آبگوشت یکی از اصیل ترین غذاهای ایـــرانیه که باب طبع اکثر ما هم هست و مخصوصا جناب جنابون خیلی طرفدارشن. از طرفی درست کردن این غذای خوشمزه خیلیم آسونه و تنها چیزی که برای داشتن یه آبگوشت خوشمزه نیاز داریم، دادن زمان کافی برای پختن آرام آرام آبگوشته، بعلاوه گوشت گوسفندیه چرب. اگه  این دو تا مورد رو رعایت کنین خیالتون راحت باشه که در نهایت یه آبگوشت محشر دارین …

 540x540 طرز تهیه آبگوشت مرحله به مرحله • میهنی ها

آبگوشت

مواد لازم برای تهیه آبگوشت

  • ۲۵۰ گرم گوشت گوسفندی  (در صورتی که از گوشت گوسفندی با اســتخوان اســتفاده میکنین که به نظر من بهتره حتما از گوشت همراه اســتخوان اســتفاده کنین چون آبگوشتتون خیلی لذیذ تر میشه سعی کنین بجز وزن اســتخوان ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم هم وزن گوشتش باشه)
  • ۵۰ الی ۱۰۰ گرم دنبه (چربی گوسفند)
  • ۱/۲ پیمانه لوبیا
  • ۱/۲ پیمانه نخود
  • ۱ عدد پیاز
  • ۳ الی ۴ عدد گوجه فرنگی
  • ۲ عدد سیب زمینی متوسط
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۳ حبه سیر خام
  • ۲ الی ۳ عدد لیمو عمانی در صورت تمایل
  • ۱/۲ قاشق مربا خوری دارچین در صورت تمایل
  • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
 لازم برای تهیه آبگوشت 540x540 طرز تهیه آبگوشت مرحله به مرحله • میهنی ها

مواد لازم برای تهیه آبگوشت

مراحل تهیه آبگوشت

بهتره نخود و لوبیا رو از شب قبل خیس کنین و دو الی سه بار آبش رو عوض کنین تا نفخشون بره.

 کردن حبوبات 540x540 طرز تهیه آبگوشت مرحله به مرحله • میهنی ها

خیس کردن حبوبات

گوشت، دنبه، گوجه فرنگی، نخود، لوبیا، سیرها که از وسط به دو نیم کردیم و پیاز رو هم که از وسط به دو نیم کردیم رو داخل قابلمه میریزیم و حدود ۵ الی ۶ برابر حجم مواد آب اضافه میکینم. بهتره تا کل آب آبگوشت رو از اول کار بریزیم تا طعم آبگوشتمون بهتر بشه ولی اگه احیانا در اواسط کار آب بیشتری احتیاج بود حتما از آب جوش اســتفاده کنین.

من پیاز رو خورد نکردم چون میخواســتم بعد پخت گوشت پیاز رو از آب دربیارم اما در صورتی که شما دوست دارین پیاز داخل آبگوشت بمونه ریز خوردش کنین.

 کردن آب 2 540x540 طرز تهیه آبگوشت مرحله به مرحله • میهنی ها

اضافه کردن آب

حالا در قابلمه رو میبندیم و شعله رو هم زیاد میکنیم تا آب جوش بیاد. وقتی آبجوش اومد کفهای روی سطح آب رو با یه قاشق برمیداریم.

 کف مواد 540x540 طرز تهیه آبگوشت مرحله به مرحله • میهنی ها

گرفـــــتن کف مواد

حالا به موادمون زرچوبه و فلفل اضافه میکنیم و شعله رو هم کاملا ملایم کرده در قابلمه رو هم میذاریم و اجازه میدیم تا گوشت و حبوبات آروم آروم بپزن.

همون طور که گفتم یکی از رموز خوشمزه شدن آبگوشت آرام پختنشه.

 کردن زرچوبه و فلفل 540x540 طرز تهیه آبگوشت مرحله به مرحله • میهنی ها

اضافه کردن زرچوبه و فلفل

بعد از حدود ۲ الی ۳ ساعت موادمون خوب پختن در این مرحله سیب زمینی هارو هم از وسط نصف کرده و به آبگوشت اضافه میکنیم و در صورت تمایل لیمو عمانی هارو هم داخل آبگوشت میریزیم.

من معمولا فقط برای یک ساعت میذاریم لیمو عمانی ها داخل آبگوشت بمونن تا آبگوشتم تلخ نشه و بعد درشون میارم.

 کردن سیب زمینی و لیمو عمانی 540x540 طرز تهیه آبگوشت مرحله به مرحله • میهنی ها

اضافه کردن سیب زمینی و لیمو عمانی

بعد از اضافه کردن سیب زمینی و لیمو عمانی، رب گوجه فرنگی، نمک و در صورت تمایل دارچین رو هم اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا باز موادمون برای ۱ الی ۲ ساعت دیگه آروم آروم بپزن.

 کردن رب گوجه 540x540 طرز تهیه آبگوشت مرحله به مرحله • میهنی ها

اضافه کردن رب گوجه

آبگوشت ما بعد از زمان کلی تقریبا  ۴ ساعت دیگه حسابی جا افتاده و به روغن انداخته و حاضره.

 آبگوشت 540x540 طرز تهیه آبگوشت مرحله به مرحله • میهنی ها

پختن آبگوشت

در این مرحله بهتره دنبه رو هم بیرون بیارین و با گوشتکوب بکوبین و دوباره داخل آبگوشت برگردونین تا خوب داخل آبگوشت پخش بشه.

 دنبه 540x540 طرز تهیه آبگوشت مرحله به مرحله • میهنی ها

کوبیدن دنبه

حالا آبگوشت ما حاضره و میتونیم سطریقه کنیم …

 2 540x540 طرز تهیه آبگوشت مرحله به مرحله • میهنی ها

آبگوشت

برای تهیه گوشت کوبیده هم اســتخوان و آب آبگوشت رو جدا کنین و بقیه مواد رو خوب بکوبین … نوش جون

 کوبیده 540x540 طرز تهیه آبگوشت مرحله به مرحله • میهنی ها

گوشت کوبیده

آشپزی لدت بخشه وقتی هر چی بخوای در بخش آشپزی توما داری
جدیدترین و بهترین طریقه ها و مطالب در مورد آشپزی و خانه داری
این آموزش و آشپزی از سایت توما انتشار بافته