هر آنچه باید در مورد خواص و بهترین طریقه پخت قارچ ها بدانید

1505064443 539 mushrooms فواید قارچ و بهترین طریقه پخت آن

برخی از مواد خوراکی مانند قارچ را باید به عنوان کپسول سلامتی معرفی کرد در این مقاله سعی میکنیم تعدادی از فواید شگفت انگیز قارچ را معرفی کنیم.

به نقل میهنی ها و به نقل از روزیاتو؛ قارچ یکی از محبوب ترین گیاهانی اســت که در بیشتر غذاهای امروزی نقش حیاتی و کلیدی ایفا می کند؛ از انواع ساندویچ ها گرفـــــته تا پیتزا و ترشی، سس و ســالاد از قارچ به طریقه های گوناگون اســتفاده می شود.

قارچ یک گیاه هاگ دار محسوب می شود که بدین وسیله گرده افشانی و تولید مثل می کند. این گیاه در گونه های متنوعی در سراسر جهان وجود داد و علاوه بر غذا برای اهداف و مصارف پزشکی نیز مورد اســتفاده قرار می‌ گیرد.

به گفته متخصصان، قارچ‌ منبع غنی از ماده معدنی پتاسیم اســت که به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و موجب کاهش خطر سکته مغزی می شود. بد نیست بدانید که قارچ‌ ها برای تقویت اســتخوان‌ ها مفید هستند، موجب رفع خستگی شده و کمبود ویتامین D را جبران می‌ کنند.

گفتنی اســت که نمونه های سمی قارچ غیرقابل مصرف هستند و برخی از آن ها حتی خطر مرگ را به دنبال خواهند داشت. تقریبا بیش از ۳۸ هزار گونه قارچ در دنیا وجود دارد که فقط بعضی از آنها خوراکی هستند. رنگ قارچ‌ های خوراکی به‌طور معمول سفید یا قهوه‌ ای اســت اما قارچ های سمی رنگ های تندی دارند که نشان می‌ دهد نباید به آنها نزدیک شوید.

مواد مغذی قارچ

تقریبا تمامی گونه های خوراکی قارچ‌ ها منبع سرشاری از ریبوفلاوین، نیاسین، پروتئین و فیبر هستند. همچنین ویتامین های خانواده B و آنتی اکسیدانی موسوم به «سلنیوم» نیز در خود دارند که به بهبود هر چه بیشتر و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. بعلاوه، از آسیب دیدگی سلول ها و بافت های بدن نیز پیشگیری می نمایند.

گفتنی اســت که سلنیوم با همکاری ویتامین E سلول‌ ها را از تاثیرات آسیب‌رسان و مخرب رادیکال‌ های آزاد محافظت می کند همچنین مصرف این آنتی اکسیدان در مردان مسن خطر بروز سرطان پروستات را تا ۶۵ نسبت کاهش می‌دهد.

جالب اســت بدانید که قارچ های سفید دکمه ای تنها منبع غیرحیوانی ویتامین D به شمار می روند. این گونه از قارچ در تمامی مراحل رشد خود، چه در فضای باز چه بسته، به نور UV نیاز دارد و به دلیل قرار داشتن زیر این نور، منبع خوبی برای ویتامین D محسوب می شود.

انواع گوناگون قارچ ها، خواص مغذی و داروئی متفاوتی نیز دارند. به طوری که در برخی تحقیقات ثابت شده برخی از قارچ ها حاوی نوعی پروتئین ضد سرطان هستند که از آسیب DNA در سلول های بدن محافظت و پیشگیری می کند. در عین حال، در جلوگیری کردن از شکل گیری تومور نیز نقش حیاتیی دارد.

همچنین، مشخص شده که قارچ به کاهش میزان کلسترول خون، به ویژه بزرگســالانی که دچار چاقی مفرط هستند کمک شایانی می نماید. علاوه بر آن، از چسبندگی سلول ها به دیواره رگ های خونی و تجمع پلاکت ها نیز پیشگیری می کند. بدین طریق، کمک می کند تا جریان و فشار خون در وضعیت نرمال و طبیعی خود قرار داشته باشند.

قارچ ها، کالری و نمک بسیار کمی دارند و تقریبا هیچ گونه چربی یا کلسترولی در آن ها وجود ندارد. همچنین باید گفت که بتاگلوکان ترکیبی اســت که در بیشتر گونه‌ های قارچ خوراکی به چشم می خورد. این عنصر موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، در نتیجه مقاومت بدن در مقابل بیماری‌ ها و عوامل ایجادکننده حساسیت بالا می‌ رود. بتاگلوکان در قارچ‌هایی که کلاهک پهنی دارند بیشتر دیده می‌ شود.

مقاله مرتبط: خواص قارچ

بهترین طریقه پخت قارچ چیست؟

با اینکه قارچ را می توان به صورت خام هم مصرف کرد که حتی برای سیستم گوارش بدن نیز مفید اســت، اما بد نیست بدانید که طریقه های گوناگون پخت آن روی خواص این گیاه تاثیر مستقیم دارد.

در نتیجه ی جدیدترین تحقیقات صورت گرفـــــته در مورد بهترین طریقه پخت قارچ های دکمه ای، مشخص شده که کوتاه بودن زمان پخت قارچ باعث می شود تا بیشتر ویتامین ها و مواد مغذی آن حفظ شود.

همچنین گفتنی اســت، کباب یا مایکروفر کردن قارچ در مقایسه با طریقه سرخ کردن یا آب‌پز نمودن، موجب افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی این گیاه می شود.

شاید بتوان گفت که بهترین طریقه پخت قارچ سرخ کردن آن به مدت ۲ تا ۳ دقیقه با حرارت زیاد اســت.

بهترین طریقه برای نگهداری قارچ چیست؟

از آنجا که قارچ بسیار سریع خراب می شود، بهتر اســت آن را در همان بسته بندی خودش در یخچال نگه دارید. اگر به صورت باز، قارچ را خریداری کرده اید، آن را در پاکت های کاغذی قرار دهید یا در ظرفی که در ندارد، با یک روکش پلاســتیکی بگذارید و چند سوراخ روی پلاســتیک ایجاد کنید که به رفـــــت و آمد هوا کمک کند.

اگر در نظر دارید تا ویتامین D موجود در قارچ را افزایش دهید، می توانید آن را ۱ تا ۲ ساعت در کنار پنجره در معرض آفتاب بگذارید. البته توجه داشته باشید که آن ها را سر و ته بگذارید تا بخش زیرین چتر قارچ نور خورشید را جذب کند زیرا این بخش حساسیت بیشتری به نور آفتاب دارد.

آشپزی لدت بخشه وقتی هر چی بخوای در بخش آشپزی توما داری
جدیدترین و بهترین طریقه ها و مطالب در مورد آشپزی و خانه داری
این آموزش و آشپزی از سایت توما انتشار بافته