حمص یا نخود-ارده یکی از خوراکی های مدیترانه ای-عربی هستش که تو خاورمیانه هم خیلی محبوبه و در بیشتر سینی های پیش غذا به عنوان مزه سرو میشه. حمص به خاطر داشتن ارده و نخود خیلی پرانرژی و البته مغذیه و از طرفی مواد تشکیل دهنده اش طوریه که با ذائقه ما ایـــرانی ها هم خیلی جور در میاد. در این مطلب طرز تهیه حمص رو براتون میذارم امیدوارم درستش کنین و از مزه اش لذت ببرین.

 540x540 طرز تهیه حمص مرحله به مرحله • میهنی ها

حمص

مواد لازم برای تهیه حمص

  • ۲۰۰ گرم نخود خام
  • ۳ قاشق غذاخوری ارده کنجد (طرز تهیه ارده خانگی رو میتونین اینجا ببینین)
  • ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱ حبه سیر
  • ۱ الی ۲ عدد لیموترش
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
 لازم برای تهیه حمص 540x540 طرز تهیه حمص مرحله به مرحله • میهنی ها

مواد لازم برای تهیه حمص

اول از همه باید از شب قبل نخود رو خیس کنیم و چند بار هم آبش عوض کنیم تا هم نفخش بره و هم زودتر بپزه.

 نخود 540x540 طرز تهیه حمص مرحله به مرحله • میهنی ها

خیساندن نخود

حالا نخود هایی که خیس خورده بودن رو آبکش کرده و با حدود ۱ الی ۲ لیوان آب میپزیمشون.

1504711299 4  نخود 540x540 طرز تهیه حمص مرحله به مرحله • میهنی ها

پختن نخود

بعد از پخت نخود رو آبکش میکنیم تا آب اضافیش بره، حدود ۱/۳ لیوان از آب نخود رو نگه میداریم.

 کردن نخود 540x540 طرز تهیه حمص مرحله به مرحله • میهنی ها

آبکش کردن نخود

حالا نخود رو همراه یک حبه سیری که داریم داخل غذا ساز میریزیم تا به حالت پودری در بیان.

 شدن نخود و سیر 540x540 طرز تهیه حمص مرحله به مرحله • میهنی ها

پودر شدن نخود و سیر

بعد داخل یه کاسه دیگه ارده، روغن زیتون، آب لیموترش، به مقدار کافی نمک و فلفل رو با قاشق خوب با هم مخلوط میکنیم.

 کردن مابقی مواد با هم 540x540 طرز تهیه حمص مرحله به مرحله • میهنی ها

مخلوط کردن مابقی مواد با هم

نخود و سیر پودر شد رو بهش اضافه کرده و مواد رو خوب با هم مخلوط میکنیم تا یکنواخت با هم مخلوط بشن در صورتی که مخلوط خیلی خشک بود اون ۱/۳ پیمونه آب نخودی که نگه داشتیم رو کم کم اضافه میکنیم تا مخلوط یکم نرم تر بشه حتما لازم نبست همه آب رو بریزیم هر وقت کمی نرم شد کافیه. چون قراره مخلوط باز درون غذاساز بره تا کرمی بشه بنابراین بهتره خیلی سفت نباشه.

 کردن آب نخود 540x540 طرز تهیه حمص مرحله به مرحله • میهنی ها

اضافه کردن آب نخود

حالا مجددا مواد رو داخل غذاساز میریزیم و چند پالس میزنیم البته باید حوصله به خرج بدیم و گاهی مواد رو با قاشق زیرو رو کنیم و دوباره غذا ساز رو طریقهن کنیم تا حمص کرمی و یکنواخت و خوشرنگمون درست بشه.

 شدن حمص 540x540 طرز تهیه حمص مرحله به مرحله • میهنی ها

کرمی شدن حمص

حالا حمص ما حاضره و کافییه داخل ظرف سرومون بریزیم و کمی روغن زیتون هم طریقه بریزیم … نوش جان

 2 540x540 طرز تهیه حمص مرحله به مرحله • میهنی ها

حمص

آشپزی لدت بخشه وقتی هر چی بخوای در بخش آشپزی توما داری
جدیدترین و بهترین طریقه ها و مطالب در مورد آشپزی و خانه داری
این آموزش و آشپزی از سایت توما انتشار بافته